laser combineert in een handstuk voor het allerbeste resultaat.">

Mesoroller

Dermaroller tegen haaruitval, hoe werkt het?

Staar je vaak in de spiegel naar je dunner wordende haar en maak je je zorgen om je haaruitval? Maak je geen zorgen, haaruitval is een veel voorkomend probleem en er zijn oplossingen om haaruitval en dunner wordend haar tegen te gaan. Zoals de dermaroller tegen haaruitval!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je haar kan uitvallen, maar er is altijd een kans dat je ze opnieuw kunt laten groeien met verschillende behandelingen en therapieën. Een erg populaire oplossing is het gebruik van een dermaroller voor haargroei. Deze microneedling behandeling heeft al wonderen verricht voor duizenden mensen. In deze blog bespreken we alles over de dermaroller en de behandeling die haar helpt teruggroeien.

Dermaroller tegen haaruitval – wat is het?

Dermarollers zijn kleine schoonheidsapparaten voorzien van kleine naalden.  Door met een dermaroller over de huid te rollen ontstaan er microkanaaltjes in de huid of hoofdhuid. Doordat de microkanaaltjes zo klein zijn wordt er geen schade toegebracht aan de huid.

Net als je huid, bestaan je haarzakjes uit collageen dat het haar helpt groeien in de groeifase. Na je dertigste verlaagt de productie van collageen en komt het minder voor in het lichaam. Hierdoor is het haar minder sterk waardoor het breekt en uitvalt.

Dermarollers worden gebruikt om microkanaaltjes in de lederhuid (dermis) op het hoofd te prikken, waar alle haarzakjes zich bevinden. Dit stimuleert de collageenproductie waardoor de slapende haarzakjes gestimuleerd worden om weer in werking te komen. Daarnaast is een dermaroller behandeling gunstig voor je hoofdhuid door de bloedstroom te verhogen en de regeneratie van huidcellen te induceren. Al binnen een paar sessies kan nieuwe haargroei worden opgemerkt.

Wat zijn de voordelen van een behandeling voor haargroei?

Je kunt allerlei haargroeimiddelen gebruiken, maar je krijgt niet de gewenste resultaten zolang je de hoofdhuid niet stimuleert. Dit is de reden waarom dermarollers bewezen effectief zijn in het bevorderen van de haargroei en het verminderen van haaruitval. Maar wat zijn de voordelen van een dermaroller behandeling voor haargroei.

1- Stimuleert en verhoogd de collageenproductie.

Wanneer een dermaroller microkanalen in de huid maakt, activeert dit het genezingsproces van de huid. Dit proces stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en stimuleert de collageen productie wat helpt het haar te laten groeien.

Collageen, zoals we eerder vermeldden, is essentieel voor de haargroei. Dit komt omdat het niet alleen helpt het haar op veel manieren gezond te houden, maar het ook beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die van nature door ons lichaam worden aangemaakt. Deze vrije radicalen binden zich met onze huidcellen en beschadigen ze. Collageen beschermt de huid en haarzakjes tegen deze schade waardoor het voor de haarzakjes en haren mogelijk blijft om te blijven groeien.

2- Stimuleert stamcellen

Stamcellen zijn waar ons lichaam op vertrouwt om andere verschillende soorten cellen in het lichaam te laten groeien en repareren. Het gebruik van dermarollers resulteert in het stimuleren van de stamcellen in de haarzakjes, die op hun beurt de groei van het haar bevorderen.

3- Bevordert de doorbloeding van de huid

Een dermaroller behandeling, ook wel microneedling genoemd, in de opperhuid en lederhuid van het hoofd veroorzaakt kleine microkanalen. Om deze microkanalen in de huid te herstellen is er een verhoogde bloedstroom in het gebied. Dit stimuleert niet alleen de haarzakjes om te groeien, maar het helpt ook bij het voeden van het haar. Je haarzakjes krijgen hierdoor alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om sneller en sterker te groeien.

Zonder een behandeling met een dermaroller zou er geen extra stimulatie en bloedstroom in het gebied zijn, waardoor je haarzakjes niet de benodigde voedingsstoffen krijgen en niet groeien.

4- Helpt bij de absorptie van topische haargroeimiddelen

Alleen het aanbrengen van minoxidil of andere haargroeimiddelen op je hoofdhuid is niet genoeg. Soms moet je een helpende hand bieden, en wat is beter dan een dermaroller behandeling voor haargroei? Door de microkanalen die in de huid ontstaan door de behandeling, zal het haargroeimiddel veel sneller en effectiever worden opgenomen dan normaal.

5- Een snel en eenvoudig proces

Het gebruik van dermarollers voor haargroei is gemakkelijk en snel uit te voeren. Je kunt de behandeling in minder dan 10 minuten compleet veilig thuis uitvoeren. Houd wel rekening met de belangrijke voorzorgmaatregelen zoals het ontsmetten van de dermaroller om eventuele infecties te voorkomen.

Is microneedling effectief voor haargroei?

Ja, dat is het zeker. Dermarollers hebben zich bewezen super effectief te zijn bij patiënten met alopecia androgenetica (haaruitval). Verschillende onderzoeken bevestigen dit ook.

Een dergelijke studie van AGA omvatte 100 patiënten, verdeeld in twee groepen. Een van de groepen ontving microneedling behandelingen in combinatie met minoxidil, terwijl de andere groep alleen minoxidil gebruikte. Het resultaat? Na drie maanden vertoonde de groep die de microneedling behandelingen kreeg veel meer haargroei dan de mensen die dat niet kregen.

Het is belangrijk om geduld te hebben bij het uitvoeren van microneedling behandelingen. Je zult niet direct wonderbaarlijke resultaten zien. Maar binnen de eerste drie maanden moet de eerste toename van de haargroei zichtbaar worden.

De resultaten variëren natuurlijk ook van persoon tot persoon, op basis van hun genetica en medische aandoeningen. Maar voor het overgrote deel van de dermaroller gebruikers hebben dermaroller behandelingen positieve en bemoedigende resultaten opgeleverd.

Behandeling prijs v.a € 150