Striemen verwijderen

Striemen verwijderen

Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Vooral de buik, billen, benen, borsten en heupen zijn gevoelig voor striae. Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd, bij overgewicht, en na extreem trainen zoals bij bodybuilding. De striemen kunnen ook ontstaan door medicatie en komen voor bij sommige aandoeningen. In het begin zijn de strepen paars of felrood. Met de jaren worden ze iets ivoorachtig van kleur. Striae geeft verder geen gezondheidsklachten maar is met name erg cosmetisch belastend. Zeker 70% van de vrouwen en 40% van de mannen heeft met dit probleem te maken en heeft striae met een crème geprobeerd te voorkomen of te verwijderen.

Striemen verwijderen foto's van onze eigen werk

Kun je striae voorkomen?

Striae is het oprekken van de huid. Je kunt de kans op striae verminderen als je de huid soepel en gehydrateerd houdt, maar dit biedt geen garanties. Vaak is het niet te voorkomen, bijvoorbeeld bij de zwangerschap of bij een groeispurt. Wel kun je proberen een grote gewichtstoename of spiertoename te voorkomen. Daarnaast is dit huidprobleem ook erfelijk bepaald, helemaal voorkomen kan dus simpelweg niet.

Striae littekens verwijderen met een laserbehandeling

Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen, is een laserbehandeling. Deze energie maakt diep in de huid minuscule gaatjes terwijl de rest van de opperhuid intact blijft. Er wordt een sterke wondgenezing gecreëerd in de diepe huidlaag waardoor deze kleine gaatjes zich opvullen met nieuw, gezond huidweefsel. Omdat de omliggende opperhuid zo veel mogelijk intact is gebleven, kunnen deze cellen het huidherstel nog meer bespoedigen. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en ook de hersteltijd is vele malen korter dan

traditionele laserbehandelingen voor deze striemen. De nieuwe huid die is ontstaan doet de striae langzaam vervagen. De huid wordt egaler van kleur en ook zal de structuur verbeteren.

Er zijn gemiddeld 3-5 behandelingen nodig, om de 4-6 weken, voor het verwijderen van de huidstriemen. Na elke behandeling is er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar. Als gevolg van het verhoogde collageen niveau en de aanmaak van nieuwe huidcellen in en rondom het probleemgebied zal er ook een huidverjonging plaatsvinden. Er zijn na de behandelingen geen onderhoudsbehandelingen nodig als er geen verandering in gewicht plaatsvindt of nieuwe striemen ontstaan.

Striemen verwijderen met microneedling

Bij Emel-Beauty Salon wordt de microneedling behandeling uitgevoerd met de Dermapen 4TM
De Dermapen 4TM is het meest ultieme en geavanceerde microneedling systeem waarbij verbluffende resultaten worden behaald.

Mede dankzij de digitaal instelbare naalddiepte en naaldsnelheid kunnen meerdere huidproblemen in één sessie worden behandeld met de Dermapen 4.
MET DE DERMAPEN 4TM KUNNEN VERSCHILLENDE HUIDAANDOENINGEN AANGEPAKT
WORDEN:

WAT IS DERMAPEN MICRONEEDLING?

De Dermapen 4 microneedling behandeling is een effectieve en veilige behandeling waarbij je verschillende huidproblemen kunt behandelen.

Behandeling prijs v.a € 150