Microneedling

Microneedling in Den Haag

Beginnen de eerste tekenen van huidveroudering te verschijnen? Krijgt de huid langzamerhand een doffe teint of begint de huid hier en daar te verslappen? Wilt u ook een frisse, stevige huid met een mooie gloed? Kom dan naar de beste Laser Beauty Salon van Den Haag, Skin + Care Center, met persoonlijke aandacht voor u en uw huid.

Wat is microneedling

Huidveroudering begint met een vertraagde celdeling, waarbij onder andere de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) afneemt. Daarbij verliest de huid het vermogen om snel te herstellen. Het gevolg hiervan is een verandering van huidstructuur en het ontstaan van de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes.

 Bij de behandeling met microneedling-apparatuur worden er gecontroleerd microkanaaltjes in de huid aangebracht. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de doorbloeding en celdeling gestimuleerd. Hierdoor wordt de huidconditie verbeterd en gaat de huid er weer fris en stralend uitzien. Ook worden de cellen in het bindweefsel geprikkeld tot de aanmaak van collageen en elastine, wat het volume van de huid vergroot. De huid krijgt een intensieve boost en directe opfrissing, met uiteindelijk een nieuwe huidstructuur. Daarbij kan met behulp van microneedling een werkstof dieper in de huid aangebracht worden, waardoor het effect vergroot wordt.

Emel Beauty Salon in Den Haag is gespecialiseerd in huidverbetering zoals microneedling. Onze Specialist werkt met de Dermica GoldPen, het meest geavanceerde instrument op het gebied van microneedling.

Wat is het verschil tussen dermapennen en dermarollen?

Bij dermapennen wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd apparaat. Het kopstuk met micronaaldjes maakt een snelle, pulserende beweging. Op deze manier worden de microkanaaltjes loodrecht in de huid aangebracht. Bij dermarollen wordt gebruik gemaakt van een instrument, een roller met fijne naaldjes. Met het instrument wordt over de gerold, waardoor kleine kanaaltjes in de huid worden aangebracht. Uit onderzoek is gebleken dat de behandeling met derma-apparatuur als prettiger wordt ervaren.

Ook blijkt dat de hersteltijd significant korter is bij gebruik met de derma-apparatuur.

Emel Beauty Laser Salon in Den Haag gaat voor de beste kwaliteit. Daarom is er gekozen om te werken met het meest geavanceerde instrument op het gebied van microneedling.

Is mijn huid geschikt voor microneedling?

Microneedling is ideaal om nét dat beetje meer te doen voor de huid dan een standaard gezichtsbehandeling, om de huid op te frissen en om de huid weer te laten stralen. Daarom is microneedling geschikt voor elk huidtype. Daarbij kunnen ook specifieke indicaties goed behandeld worden.

  • Huidverslapping
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • (Acne) littekens
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur
  • Vergrote poriën

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een serum. Dit serum wordt per zone aangebracht (bijvoorbeeld: voorhoofd, wangen, rondom de mond) en met behulp van microneedling ingewerkt. De microneedling-apparatuur waarmee gewerkt wordt bevat een kopstuk met 11 micronaaldjes. Door de bijzondere slijping kunnen deze makkelijk in de huid glijden. Per behandeling wordt een nieuwe, steriel kopstuk gebruikt.

Afhankelijk van de diepte van de micronaaldjes en het behandeldoel kan er een tintelend tot prikkend gevoel waargenomen worden. Daarbij kan de behandelde huid warm aanvoelen. Bij de afronding van de behandeling, het koelen van de huid en het aanbrengen van het vliesmasker, zal het onaangename gevoel afnemen en verdwijnen.

Na de behandeling zal de specialist nogmaals de nazorg met u bespreken.

Hoe verloopt het herstel na de behandeling?

Tijdens en direct na de behandeling tot ongeveer een week na de behandeling ontstaat er roodheid van de huid. Het is mogelijk dat de huid soms licht begint te schilferen. Meestal is na een week de huid volledig hersteld. Het is goed mogelijk dat de huid meer behoefte heeft aan serums en crèmes.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Afhankelijk van het behandeldoel is microneedling eenmalig in te zetten, of in kuurverband (4-6 behandelingen). Het eindresultaat is niet direct zichtbaar omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. In verband met de gevoeligheid van de huid voor direct zonlicht zullen de meeste behandelingen gedaan worden in het najaar en de winter.

Behandeling kost v.a €100,- inclusief btw.