Wanneer u op vakantie of op een muziekfestival in de verleiding komt om een tijdelijke tatoeage te laten zetten, moet u beseffen dat dit ernstige allergische reacties kan veroorzaken omdat de gebruikte producten mogelijk parafenyleendiamine (PPD) bevatten. PPD doet de tekening sneller drogen en maakt ze donkerder. PPD is echter verboden in producten die men rechtstreeks op de huid aanbrengt (mascara, cosmetica…). In haarverven is de maximale concentratie beperkt tot 6%.
De allergische reacties verschijnen meestal 2 tot 3 dagen na het aanbrengen van de tijdelijke tatoeage en gaan van jeuk, roodheid en puistjes tot blaren en erosie van de huid. Vaak ontstaan de eerste symptomen pas rond de tijd waarop de oorspronkelijke hennatekening bijna verbleekt is, zo'n 2 weken na het aanbrengen ervan. De eerste klachten betreffen meestal jeuk, lichte pijn of branderigheid, roodheid, zwelling en eventueel vorming van blaren. Het reliëf volgt vaak exact de oorspronkelijke tekening. Indien de huiduitslag in dit stadium niet behandeld wordt, kunnen bijkomende infecties optreden.
Soms blijft de last niet beperkt tot de tekening en het betrokken lichaamsdeel, maar voelt men zich algemeen niet goed, soms zelfs wat ziek; bij een aantal mensen werden er ook zwellingen van de lymfeklieren vastgesteld.
Het contacteczeem wordt meestal behandeld met corticosteroïden, bv. onder de vorm van crèmes die rechtstreeks op de huid gesmeerd worden, of onder orale vorm (tabletten die via de mond ingenomen moeten worden). Vochtige compressen kunnen helpen om het eczeem af te koelen. Ondanks alle behandelingsinitiatieven duurt het vaak 3 tot 4 weken vooraleer het letsel genezen is.
Na de genezing blijven er vaak restletsels over. Meestal een lichte of donkere verkleuring (hypo- of hyperpigmentatie) van de huid die overeenkomt met de oorspronkelijke tekening. Deze verkleuring verdwijnt in het beste geval na een drietal maanden, maar bij sommige mensen blijft ze veel langer zichtbaar (tot meer dan een jaar nadien). Blijvende abnormale verkleuring van de huid en littekens kunnen het gevolg zijn zodat de tijdelijke tekening levenslang zichtbaar blijft op het lichaam.
Aan mensen die na een henna-tatoeage last hadden van jeuk of huiduitslag moet ten sterkste afgeraden worden nadien opnieuw een henna-tatoeage te laten plaatsen of de tekening opnieuw te laten inkleuren, tenzij ze absoluut zeker zijn dat het kleurmengsel uitsluitend zuivere henna bevat.
Een allergie voor parafenyleendiamine heeft vaak aanzienlijke consequenties voor het verdere leven. Parafenyleendiamine en derivaten zijn immers veel gebruikte substanties die in veel producten voorkomen, bv. in rubber, lak, leder, bont, textiel, haarverven, schoenpoets, plastics, fotografische ontwikkelaars, enz. Het kan onder meer voorkomen in zwarte handgrepen van fietsen, drukinkten, rubberlaarzen, slangen in tankstations, lederen handschoenen, zwarte nylons of panty's, kunststoffen mappen, enz.. Deze en nog veel meer andere producten zijn in de toekomst vaak te vermijden wanneer men allergisch is voor deze stof.
Bij henna tatoeages of tekeningen op de huid met zuivere henna komen allergische reacties zelden voor en deze leveren dus geen risico’s voor de consument. Een tatoeage met henna heeft echter verschillende uren nodig om de huid te kleuren en de tekening kleurt oranje tot kastanjebruinrood uit. Wanneer PPD wordt toegevoegd aan de hennapasta, ziet de tekening er zwarter uit en verschijnt ze sneller, maar de kans op allergie is dan zeer groot.
Daarom raadt FOD Volksgezondheid aan om enkel tijdelijke tatoeages te laten zetten wanneer men zeker weet dat het gebruikte product veilig is en geen PPD bevat. Wie een tijdelijke tatoeage wenst, vraagt best vooraf om de verpakking en ingrediëntenlijst van het gebruikte product te bekijken om na te gaan of het product wel geschikt is voor het aanbrengen van tijdelijke tatoeages.
Wij werken uitsluitend met de meest geavanceerde picolaser laser van dit moment, de PicoWay.
Van alle picolasers in Nederland beschikt de PicoWay over de kortste pulsduur en is
hierdoor de meest effectieve picolaser van Nederland.
Emel Beauty Salon is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages. Dat betekent daarnaast dat wij onze geavanceerde laserapparatuur veel breder in kunnen zetten. Zo kun je bij ons ook terecht voor
MHP verwijderen kan ook in onze laser salon. Beide zijn immers ook een vorm van tatoeages. Naast het verwijderen van tatoeages zetten wij onze laserapparatuur en kennis in voor het uitvoeren van een melasma verwijderen
behandeling en voor laser . Een laserbehandeling gezicht, voor een stralende huid, is ook mogelijk. Boek voor meer informatie de gratis intake.
Wij zijn als Laser Salon trots op ons werk en de blijdschap die het mensen geeft. Graag laten we je op onze pagina met voor en na foto’s de resultaten zien. Zoals je zult zien kunnen wij iedere tatoeage verwijderen; of deze nu op je rug, arm, schouder, borst of zelfs op je gezicht zit. Zeker bij een laser gezichtsbehandeling is het vertrouwen enorm belangrijk. Lees daarom ook de reviews door van klanten die onze Laser Ontharen Salon bezocht hebben.
Tattoo verwijderen
bij de beste Professionele Laser Salon
Waar kun je bij ons terecht?
Bij ons werken opgeleide laser. Met locaties in
Den Haag dicht bij Amsterdam,
Rotterdam, Utrecht en alle steden van
Nederland zit er altijd een bij jou in de buurt! Bovendien kan een afspraak altijd snel ingepland worden bij een van onze meerdere locaties.
Tattoo verwijderen
Vanwege de ultrakorte pulsduur van onze PicoWay laser, wordt de PicoWay beschouwd als de meest veilige, snelle en effectiefste methode voor tattoo verwijderen. Emel Beauty Salonis de enige beauty
salon in Den Haag, dicht bij Rotterdam, Utrecht en Haarlem die 100% gespecialiseerd is in tattoo verwijderen en uitsluitend werkt met ervaren
experts.
Tattoo verwijderen en meer...
Onze populairste behandelingen
10 redenen waarom Emel Beauty de beste laser salon voor jou is
✓ Hoogste kwaliteit laser, PicoWay
✓ Picolaser met de kortste pulsduur van Nederland
✓ Snelste, veiligste en meest effectieve methode
✓ Geschikt voor alle huidtypes en inktkleuren
✓ Geen littekens of pigmentverschuivingen
✓ Erkende laser
✓ Holografisch fractioneerde nabehandeling
✓ Hoge klanttevredenheid (zie review-pagina)
Bekijken alle behandelingen
Plan nu jouw afspraak online in
of boek via onderstaande contactgegevens de gratis intake.
Je kunt je voorstellen dat een geavanceerde laser een grote investering is. Vandaar dat bij veel Laser Salon en de kosten hoog zijn. Bij Emel Beauty Salon zijn de prijzen echter verrassend laag. Hoe kan dit? Onze prijzen beginnen vanaf 5 euro. Door de vele behandelingen die wij maandelijks uitvoeren kunnen wij zo laag geprijsd zijn. Bij ons zegt de prijs dus niets over de kwaliteit, want deze is hoger dan bij de gemiddelde laser Salonen en schoonheidsen Bekijk onze volledige prijslijst.
Bereken zelf jouw kosten uit. Tijdens de gratis intake ontvang je ook een heldere prijsopgave.
Wij verwijderen tatoeages in alle soorten, maten en kleuren
Een tattoo is een verfraaiing van je lichaam, maar soms voelt dat niet zo. Je hebt spijt van een keuze die je in het verleden of recent gemaakt hebt. Je tattoo laten verwijderen is dan een goede optie. Bij Emel Beauty ben je in ervaren en vertrouwde handen.
Wij hebben ruim 17 jaar ervaring met het verwijderen van tatoeages in alle soorten, maten en kleuren. Doordat onze huidtherapeut werkt met de meest geavanceerde lasers (en verschillende laserfrequenties) verwijderen we je tatoeage vakkundig. Emel Beauty heeft ook de nieuwste soort lasers op het gebied van tatoeageverwijdering in huis; de Picolaser. Hiermee kunnen tatoeages sneller verwijderd worden t.o.v. de traditionele lasers.
Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.
Gratis consult?
Reserveer nu direct!
Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling
Hoe gaat Emel Beauty te werken?
Je kan met ons in contact komen via onze email, via onze website of telefonisch. Dan kunnen wij met jou vrijblijvend en gratis een consultgesprek plannen met een van onze huidtherapeuten in een van de zes vestigingen.
Tijdens het consult kijken wij naar jouw situatie en je hulpvraag om aan de hand daarvan een behandelplan vast te stellen. Je weet dan precies waar je aan toe bent, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat je kan verwachten. Daarna maken wij een afspraak voor de eerste behandeling. Indien er tijd is na het eerste consultgesprek en het doornemen van de algemene voorwaarden en informed consent is het mogelijk direct de behandeling te starten.
Na de eerste behandeling plannen wij direct de volgende afspraak, waarbij wij rekening houden met het besproken aantal wachtweken. Je krijgt adviezen mee voor thuis, bijvoorbeeld om je huid tegen de zon te beschermen en waar je verder rekening mee moet houden. Dit alles om tot een optimaal resultaat te komen en je huid zo mooi mogelijk te houden. Je kan altijd na de behandeling vragen stellen of als je later thuis bent per email of telefonisch.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een tattoo te verwijderen?
Er zijn gemiddeld zes tot vijftien behandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen. Het exacte aantal behandelingen hangt af van het soort inkt, hoeveelheid inkt, kleur inkt en van de locatie van de tatoeage op je lichaam. Des te minder inkt er aanwezig is des te sneller het mogelijk is om de tattoo te verwijderen.
Het duurt langer als er meer inkt aanwezig is en ook als er meer kleuren zijn. Inkt is namelijk opgestapeld in je huid en hoe donkerder en dieper de inkt in laagjes is aangebracht, hoe meer behandelingen er nodig zijn. Bij de laserbehandeling pakt de laser steeds de bovenste laag van de inktcellen die uit elkaar geschoten worden door de laser en in fragmentjes afgevoerd worden door je lichaam. Dat gaat dus laagje voor laagje.
Heb je schaduweffecten? In dat geval zijn er veelal drie tot zes behandelingen nodig om je tatoeage te verwijderen. Als je tattoo door een amateur is gezet of door jezelf, zijn er eveneens vaak maar drie tot zes behandelingen nodig. Dat komt omdat er dan minder inkt is gebruikt net als het gebruik van andere stoffen en een andere toegepaste methode.
De locatie van de tatoeage op je lichaam speelt eveneens een rol voor het bepalen van het aantal behandelingen. Des te dichter bij het hart en hoe meer doorbloeding, des te beter de afvoer in je lichaam is geregeld en dat geldt ook voor een tattoo op gespierde delen. Op andere plekken, zoals op je enkels of polsen gaat de afvoer van inkt minder snel. Het duurt dan wat langer om de tattoo te verwijderen. Tijdens een consult bespreken wij dit soort zaken en krijg je advies om het afvoerproces te stimuleren.
Is het verwijderen van een tattoo pijnlijk?
De behandeling wordt doorgaans als gevoelig ervaren. Het is net even wat gevoeliger dan het laten zetten van een tatoeage. Wij koelen de huid echter met een koude luchtblazer om de gevoeligheid te beperken. Op bepaalde lichaamsdelen is de gevoeligheid wel groter, zoals op het bot van je enkel. De behandeling gaat vrij snel met tien laserschoten per seconde, maar het proces is wel gewoon gevoelig. Mocht je de laserbehandeling als te gevoelig ervaren of zelfs als pijnlijk dan is het mogelijk dat wij een verdovende zalf voorschrijven om daarmee de pijn te verlichten.
Is mijn tatoeage na de behandeling volledig verdwenen?
Na de behandeling is je tatoeage voor 80% tot 90% verdwenen. Wij boeken ook resultaten waarbij de tattoo 100% procent weg is, maar het resultaat ligt wel aan de locatie van de tattoo, de hoeveelheid inkt, kleur van je huid, pigment in je huid en welke laser wij gebruiken. Er zijn lasers die bijvoorbeeld op pigment werken en wij voor de groene kleurstof in je huid toepassen. Het is met deze laser mogelijk dat je na de behandeling nog heel licht wat kleurverschil ziet.
Wij geven je vooraf natuurlijk altijd een goed beeld van het mogelijke resultaat en wat je mag verwachten. Bij het zetten van een tatoeage kan het bijvoorbeeld zijn dat er littekensweefsel is ontstaan. Wij brengen dat vooraf in kaart en daarmee krijg je duidelijkheid of het na de behandeling ook nog is te zien. Wij richten ons op het een zo mooi mogelijk resultaat en daar informeren wij je uitgebreid over.
Ontstaan er littekens bij een tattoo verwijdering?
Er ontstaan doorgaans geen littekens na tatoeage verwijdering. Vaak zie je dat er al littekens aanwezig zijn als gevolg van het zetten van de tattoo doordat er in de huid is gekrast. Wij kunnen vooraf aan je huid voelen of dat zo is. Je krijgt van de behandeling zelf in de regel geen littekens. Het komt soms voor dat er wat kleurverschil optreedt, maar dat valt niet onder de littekens. Wij bespreken vooraf wat de verwachtingen zijn, zodat je daar duidelijkheid over krijgt.
Het is heel belangrijk bij tattoo verwijdering om na de behandeling onze adviezen op te volgen. De nazorg is van belang om een optimaal resultaat te krijgen. Daarom geven wij advies over hoe je huid na afloop van de behandeling te verzorgen. Er kunnen namelijk blaasjes en wondjes ontstaan net als roodheid.
Wij adviseren daarom een speciale brandwondenzalf te gebruiken en om niet aan blaasjes of wondjes te krabben. Doe je dat wel dan kan er een verstoord proces ontstaan in de wondgenezing. Hierdoor is het mogelijk dat de plek minder mooi wordt of dat er zelfs littekens ontstaan. Het is dan ook belangrijk om onze adviezen voor nazorg op te volgen.
Kan elke kleur inkt van tatoos verwijderd worden?
Wij kunnen vele kleuren inkt verwijderen. Indien de kleur inkt echter te licht is dan is het mogelijk dat de laser de inkt niet kan verwijderen. De kleur wordt in dat geval niet geabsorbeerd door de laser. Het gaat dan onder meer om kleuren als geel, wit en heel licht oranje. Dit zijn lastige kleuren om te verwijderen. Er zijn tatoeages waarbij meerdere kleuren zijn gebruikt. Het komt dan wel voor dat bijvoorbeeld na het verwijderen van groen er een gele kleur overblijft. In de regel is het mogelijk om alle kleuren te verwijderen. Wij hebben speciale lasers voor bepaalde kleuren, zoals voor rood, groen en blauw. Bij de lichte kleuren met weinig inkt en kleur kan het echter zo zijn dat er kleur overblijft.
Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico's?
Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. De kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.
Wat kost de behandeling?
Leefregels bij deze behandeling?
Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels
opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.
Behandeling prijs v.a € 30